Hvor lett kan mobilen din hackes?

Av Hilde Martinsen 13. september 2017

Eller hva med iPaden, printeren, inngangssystemet til kontoret, alarmsystemet, konferanseutstyret, smart TVen, bilen og alt annet du har som er knyttet til nettet. Har du tenkt på om de kan hackes? Det som er helt sikkert er at hackerne vil endre taktikk og at alle typer endepunkter og IoT enheter helt klart vil være et mål. Arbeidsmetodikken vår er i ferd med å endre seg og fremover vil vi i større grad blande arbeid og privatliv på en valgfri enhet, med umiddelbar tilgang til alle data, når som helst og fra hvor som helst. Resultatet av dette er at hackere og datakriminelle har mange flere alternativer og innfallsvinkler for å angripe bedriftens nettverk.

Les mer ❯

Temaer: Digitalisering, Sikkerhet, Teknologi

Smarte bygg er delingsøkonomi i praksis

Av Henning Elvestad 29. august 2017

Delingsøkonomi er i vinden som aldri før, hvorfor ikke overføre dette til kontorbygg? Dette er helt klart digitalisering på sitt beste. Smarte bygninger er ikke bare lønnsomme, de er helt nødvendige. De er i ferd med å finne sin plass i delingsøkonomien, der alle former for ressurser utnyttes maksimalt, enten vi snakker om det fysiske kontoret eller hjernekraften til de som jobber der.

Les mer ❯

Temaer: Digitalisering, Teknologi

Vil roboter ta over jobben din?

Av Hilde Martinsen 22. august 2017

Svaret vil nok kunne være både ja og nei. Roboter og automasjon er helt klart fremtiden. Hva det vil bety for deg og meg, det er det ingen som har sett mer enn så vidt konturene av enda. Digitaliseringen er et faktum og endringer er på vei. Vil vi takle det og lære oss nye måter å tilpasse oss på, eller vil vi se på at det slår beina under oss?

Les mer ❯

Temaer: Digitalisering, Teknologi

Velferdsteknologi skal bedre eldreomsorgen

Av Hilde Martinsen 15. august 2017

Hvordan kan teknologi og digitalisering tas i bruk for å bedre eldreomsorgen i årene fremover? Målet må være å bedre de eldres livskvalitet og selvstendighet i egen hverdag. Å bruke teknologi der det er mulig og sørge for å ha mennesker på plass der det er nødvendig.

Les mer ❯

Temaer: Digitalisering, Nettverksinfrastruktur, Teknologi

Om Datametrix-blogg

Datametrix-blogg leverer innsikt om digitalisering, samhandling, sikkerhet og nettverksinfrastruktur.

Besøk www.datametrix.no

Digitaliseringsboken fra Datametrix

Siste innlegg

5 geniale tips for bruk av kontaktsenter
Hvor lett kan mobilen din hackes?
Slik kan kontoret gjøre deg smart
Smarte bygg er delingsøkonomi i praksis
Vil roboter ta over jobben din?